Conferință 2019

ASOCIAŢIA DE PSIHIATRIE SOCIALĂ DIN ROMÂNIA

Organizează

ȘCOALA DE VARĂ ȘI CONFERINŢA

„PSIHOEDUCAȚIA ȘI BOLILE PSIHICE CRONICE”

CÂMPULUNG MOLDOVENESC, 20-27 IUNIE, 2019

Tema aleasă este de actualitate şi de mare importanţă pentru psihiatrie și sănătatea publica în general, întrucât pacienții cu probleme severe de sănătate mintală și familiile acestora își pun multe întrebări cu privire la cauzele, evoluția și tratamentul tulburărilor psihice, precum și cu privire la modul în care pot fi prevenite recăderile. Grupurile de psihoeducație (pentru pacienți și familiile lor) sunt un model recunoscut la nivel european. Primele informații despre această temă ne-au fost oferite în 2018 de dl Prof. Josef Bauml, psihiatru renumit din Munchen, recunoscut pentru manualele publicate și contribuția în domeniu. Ne va onora cu prezenta si anul acesta.

Informațiile oferite, schimbul de idei şi experiențele terapeutice împărtășite vor contribui la aprofundarea temei de către participanți atât la Școala de vară (24-27.06.2019 – Hotel Sandru) cât și la Conferință (20-22.06.2019 – Hotel Eden).

Vă așteptăm la Câmpulung Moldovenesc, la ambele evenimente deja tradiționale şi sperăm că prin participarea dvs vom contribui la ridicarea nivelului ştiinţific al tuturor categoriilor profesionale ce se întâlnesc pe lungul și complexul drum al recuperării psihiatrice.

Deasemenea, menționăm ca demersurile noastre de a reacredita Asociația la Colegiul Medicilor în vederea obținerii de credite EMC pentru medici au fost respinse, deocamdată, datorită confundării asistenței psihiatrice comunitare cu “asistența comunitară, reglementată de OUG 18/2017, care se bazează pe asistentul medical comunitar și mediatorul sanitar, nu pe medici”. APSRO va face demersurile necesare profesionale și la nevoie legale pentru corectarea confuziei și continuarea drumului încă anevoios de conceptualizare și dezvoltare a serviciilor psihiatrice comunitare în scopul reabilitării psihosociale a persoanei cu probleme de sănătate mintală.

Cu ospitalitatea tradițională, peisajele încântătoare și participarea dvs cât mai numeroasă, sperăm să facem din ambele manifestări evenimente de succes, ca și cele din anii anteriori.

Informații organizatorice

Vă invităm să vă înscrieți pe site-ul nostru www.apsro.ro sau sa completați formularul atașat și sa-l trimiteți pe adresa apsro.ro@gmail.com

Programul va fi finalizat după data de 15.06.2019 și trimis persoanelor înscrise.

Taxa de participare poate fi achitata online sau la sosire și include mapa conferinței, pauzele de cafea și masa, cocktail-ul de primire și cina festiva din data de 21.06.2019 la Casa Baciu.

Medicii pensionari, medicii rezidenți, colegii psihiatri din Ucraina și Moldova, psihologii și asistenții sociali beneficiază de taxa redusa cu 50%.

Membrii Asociației beneficiază de o reducere de 50 RON (respectiv cotizația pentru anul în curs).

Dr. AlexandruPaziuc

Președinte,

Asociația de Psihiatrie Socială din România

www.apsro.ro,
apsro.ro@gmail.com


Formularul de înscriere poate fi descărcat de aici


Sugestii de cazare:

– pentru Școala de vară: Hotel Șandru sau Casa Poveste